5 dolog, amiért fontos a névjegykártya

5 dolog, amiért fontos a névjegykártya

Manapság üzletel mindenki. Akár onine akár offline. Emaileket küldünk, webshopból vásárolunk. Van egy dolog, ami soha nem megy ki a divatból, mégpedig a névjegykártya. Egy üzletasszonynak mindig kell, hogy a zsebében, táskájában legyen egy jó nagy adaggal belőle. De miért is ontos ennyire?
Itt van 5 ok:

1.Egy személyes találkozó során itt kezdődik el minden, a névjegykártya cserénél. Olyan ez, mint weboldal esetén az a bizonyos 5 másodperc. Az üzleti partner marad vagy távozik. Ráadásul megszólalás nélkül könnyedén át tudjuk adni az információt kik is vagyunk és mi a szolgáltatásunk, mit is képviselünk.

2. Az egyik legerősebb direkt marketing eszköz. Az email-marketing, keresőoptimalizálás mind kiváló eszközök, de nincs jobb a személyes kontaktusnál, főleg, ha névjegykártya csere is követi. Sőt, a legjobb ha rögtön kettőt adunk át és kettőt kérünk el. A későbbiek során hátha valakinek továbbadásra kerül.

3. Az első benyomás a cégedről a névjegykártya átadásakor történik. Ez a legfontosabb pillanat. Éppen ezért nem mindegy, mint sugároz, milyen színek dominálnak, harmonikus vagy összecsapott. Amilyen a kártya, olyan a gazdája. Téged képvisel, illetve cégedet.

4. A kreatív névjegy mindent visz. Egy különleges, vagy megkapó névjegyre sokáig emlékezni fognak és tuti Te jutsz az ügyfél eszébe ha egy adott terméket, szolgáltatást keres.

5.Egy jó névjegy azt sugallja, profi és felkészült vagy. Vannak üzletemberek, akik csak egy darabka cetlire firkantják az elérhetőségüket...ugye milyen negatív érzést vált ki? Azt a benyomást kelti, hogy az illető nem fordított elég gondot a felkészülésre, nem érdekli a dolog igazán.