Weboldal és más semmi a vágyam csak ennyi

Weboldal és más semmi a vágyam csak ennyi

Pár éve még úgy tartották, hogy az a vállalkozás, amelyik nincs jelen az interneten, amelyiknek nincs saját weboldala, az nem is létezik. Ma ez hatványozottan igaz.

Igen ám, de sokszor nem is tudjuk eldönteni milyen is legyen vállalkozásunk bemutatója. Nem is ismerjük a lehetőségeket, stílusokat. Vagy rosszabb esetben házi barkácsolásból, a szomszéd srác segítségével lesz valami...csak hogy legyen már valami címszóval. Na ilyen inkább ne legyen! A korábbiakban már volt szó az egységes arculatról, megjelenésről. Pontosan ilyen fontos a weboldalunk is. Ez egyfajta online névjegye cégünknek. Jön a látogató és megy max 5 másodperc után. Megy mert nem érti mit kínálsz, mert nem tetszik neki ahogy kínálod, vagy van ami százszor jobb a Te termékednél, szolgáltatásodnál. Sajnos nagy a verseny, a legjobbnak kell lenni, vagy kitűnni valamivel a tömegcikkekből...na de ez már marketing, maradjunk inkább a weboldalaknál.

Az alábbiakban bemutatok 3 stílust, lehetőségeket, hogy amikor majd a saját honlapodat készítteted, legyen fogalmad arról pontosan mit is szeretnél, tudd ötletekkel segíteni a webfejlesztődet. Mert a legnehezebb úgy dolgozni, hogy az ügyfélnek még csak elképzelése sincs arról mit akar.

 

A jó weboldal 5 pontja:

1. Legyen könnyen értelmezhető. Rögtön derüljön ki mit árulsz, milyen szolgáltatást nyújtasz.
2. Legyen kreatív, de nem hivalkodó.
3. Könnyű legyen a navigáció rajta. Ne kelljen órákig aloldalról aloldalra kattintani.
4. Legyen naprakész.
5. Könnyen betölthető legyen -az órákig tartó homokórázástól elmegy a látogató kedve és tovább áll.

 

Milyen stílust válasszak?

Mindenképpen az arculatnak, a vállalkozás jellegének megfelelő stílust válassz. Például egy ügyvédi iroda honlapja legyen letisztult, mellőzze  a harsány színeket. Egy gyerek témájú oldal viszont pont ellenkezőleg, legyen vidám, könnyed és szórakoztató.

 

Minimál stílus

Jellemzője az egyszerű, letisztult dizájn. Előnybe részesíti a monokróm színeket, a fehér nagy területeken jelenik meg. A betűhasználatra is az egyszerűség jellemző, nincsenek kaligrafikus fontok. Általában komolyabb témában használják.

b5b04aaa886e658092b86016680e6043

 

Vintage stílus

Romantikus jegyek, púderes árnyalatok, cirádás betűk a jellemzői ennek a stílusnak. Előszeretettel használják kézműves, esküvős, fotós témájú honlapoknál.

Képernyőfotó 2017-05-16 - 11.34.40

Flat stílus

Minimalista grafika a jellemzője. Letisztult vonalvezetés, kontrasztos színek. Hiányoznak a színátmenetek, csillogás, effektek használata.

slider_01

 

Ezeken a fő stílusokon kívül témák szerint is lehetne csoportosítani de ez már egy következő bejegyzés témája lesz.

Mostmár kicsi rálátást kaptál a stílusokat illetően a témára. Kérlek, mielőtt bármibe is belevágnál, inspirálódj, gyűjts ötleteket és ezekkel keress egy jó webest. Mindkettőtök munkáját megkönnyíted, ha van elképzelésed, ötleted.