Vágytól girhes: csodaszép mese felnőtteknek, nemcsak Karácsonyra

Izgatottan léptem be a boltba, ahol az utolsó példány várt rám. Tudtam, hogy szerencsém barátnőmnek köszönhetem, aki a könyvesboltban nap mint nap szerelmes történetek, drámák vagy kalandregények között segíti az olvasni vágyókat... VÉGRE! kezemben tarthattam a könyvet, amiről annyit hallottam már... Otthon azonban még alaposabban szemügyre sem tudtam venni a könyvet, mert lánykáim kivették a kezemből....Ó milyen aranyos szurikáta! felkiálltással rohantak a könyvvel a szobába. "Anya én most ezt elolvasom" -szóltak olvasást imitálva... Olvasni még nem tudnak (2 és 6 éves) de már őket is megbabonázta a könyv borítója...engem pedig az oldalak, melyek csodás kalandra invitáltak...

 

Vágytól gírhes

No de ki is Szuri? 

Szuri, a tündérarcú szuperhős az új kedvenc a könyvesboltokban! A napokban megjelent lélekemelő szeretetregény főhőse: az aranyszívű szurikáta arra tanít minket, hogy ne csak Karácsony előtt gondoljunk a jó cselekedetekre, hanem váljunk az év 365 napjában a szeretet misszionáriusává. Vegyük észre azokat, akiket aggasztó gondokkal terhel az élet, s lehetőségeinkhez képest, segítsünk rajtuk!

 A Vágytól girhes egy jótékony cselszövényekért lelkesedő, melegszívű szurikáta budapesti kalandjait meséli el. Szuri, bár testben szurikáta, emberfeletti képességekkel bír, melyeket bevetve segít a rászorulókon, kik oly sokan vannakhajléktalanok, menhelyi kutyák, testi-lelki fogyatékkal élők, idős emberek, kiszolgáltatott örömlányok és négylábúak. Jó cselekedeteit segítik erdők-mezők vadjai, a nyusziktól a mackókig, és egy szokatlanul mély érzésű taxis, akit Szuri tanítványául fogad. Mert jó cselekedetekre mindig is szükség volt, van, és lesz. Akárcsak tündérarcú szuperhősökre! 

 

Hova sorolható a regény? Mi vár rád ha elolvasod?

Kalandregény? Szerelmes regény? Állatos regény? Budapest-regény? Mesekönyv felnőtteknek? Regénynek álcázott irodalmi kurzus, vagy esetleg a hiperszenzitivitás regénye? Netalántán A kis herceg  folytatása? Mindegyik, és egyik sem!  Intim és mély történet. Egyik pillanatban mosolyra fakaszt, majd megtekeri a szívünk. Igazi, vérbő irodalom, melyről sokat fogunk még beszélni, s melynek ott a helye minden olvasni szerető könyvespolcán.

 

Ki is a csodálatra méltó szerző?

Szabó Balázs Ákos Budapesten született az X generáció tagjaként, irodalomtanár, az ELTE BTK volt oktatója, világutazó, a sport és az állatok szerelmese. Az ő nevéhez fűződik a Facebookon néhány éve végigsöprő, határokon átívelő verses kihívás, a "11 vers", melynek eredményeként a magyar költészet gyöngyszemei heteken keresztül a népszerű  közösségi hálózat legolvasottabb posztjaivá váltak.  A Vágytól girhes  első regénye.

Évek óta csodálattal figyelem Balázs bejegyzéseit, fényképes útinaplóit, élménybeszámolóit melyek a világ távoli helyeit bemutatják. De nem is akár hogyan....nem a csillogó luxus, a pazar hotelek köszönnek vissza mint a katalógusokban, hanem az ÉLET. Legyen szó árvaházról vagy akár csimpánzok megmentéséről. Emberi sorsok szívszorító őszinteséggel jelennek meg a fényképeken.

„S hogy miért egy szurikátára bíztam a főszerepet? A Vágytól girhes szőnyeg alá söpört, súlyos tabutémákat vesz célba. Ahhoz, hogy az olvasó valóban meghallja azok szavát, akik ez idáig nem mondhatták el, mi és mennyire fáj nekik, egy hihetetlenül bájos és szerethető regényhősre volt szükség; így született meg aranyszívű szurikátám. Szuri, mongúzféle kisragadozó lévén veheti a bátorságot, hogy máshogy lásson, érezzen és gondolkodjon, mint mi,  s ezáltal empátiára tanítson bennünket: a beleélés művészetére. Váljunk egy pár órára eggyé azokkal, akiket aggasztó gondokkal terhel az élet, váljunk  - ha lehet, egy életen át -  egy kicsit jobbá és többé!"   - a Szerző

JÓTÉKONYSÁG #adnijó

A könyv megvásárlásával a NOÉ Állatotthon Alapítvány négylábúinak a gyógyszerellátását segíthetitek elő.

Szívből ajánlom a könyvet mindenkinek és nem csak karácsonyra...mindenkorra. Egy kis figyelemmel, emberséggel segítsd te is azokat, akiknek szükségük van rá. Hiszem azt, ha mindenki csak a környezetében/ utcájában/ szomszédjában levő rászoruló embernek nyújtan segítő kezet, jobbá tehetnénk a világot...nem csak karácsonykor...minden nap...

 

Szeretettel várlak itt is:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..