Mikor az ősz beköszönt, a napok hűvösebbé válnak, egyre gyakrabban támad kedvem bekuckózni, összebújni a férjemmel. Annyi csodás pillanat és élmény vár benneteket is ősszel, melyekből igazán jó kis randik kerekedhetnek. Otthon a szoba melegében vagy házon kívül.

Bevallom az ősz az egyik kedvenc évszakom a maga sokszínűségével, illatával. A számtalan szüreti mulatság, hagyományok idején akad program bőven.

Összegyűjtöttem most 19 ötletet az őszi romantikus bakancslistához. Kellemes, színes és illatos programok várnak rátok, melyek igazán felturbózzák a kapcsolatotokat. Induljon is a móka, töltsétek fel a szeretet tankotokat.

  1. Szüreti mulatság

Számtalan városban rendeznek szeptember beköszöntével szüreti mulatságot. Nagyszerű programok napközben, koncertek este. A finom borokról és az ínycsiklandó ételekről már nem is beszélve. Válasszatok egy helyet, ahova kettesben elmentek és élvezzétek ki az ősz összes szépségét.

2. Őszi piknik

melegebb délutánon pakoljátok meg a piknik kosarat és irány a természet. Extra tipp, hogy olyan finomságokat pakoljatok a kosárba, amit általában nem szoktatok a mindennapokon fogyasztani. Egy kis kényeztetés még  jobban megemeli a közös program hangulatát.

3. Bringatúra

Színes levelek, illatos természet…hű micsoda élmény ilyen csodás tájakon tekerni közösen egy jót. A hátizsákba jöhet egy kis finomság. Ha alkalmas helyet találtok egy kis piknikkel is kiegészíthetitek

4. Bekuckózós filmnézős este

Ha már a gyerkőcök elaludtak, jöhet egy kis filmezés. Készítsetek be egy kis nassolni valót, gyújtsatok gyertyát és jöhet a film.

5. Koktél, zene és tánc

Készítsetek valami új, őszi koktélt, kapcsoljatok be egy kis muzsikát és jöhet egy kis tánc. Wow micsoda romantikus program

6. Olvasóest

Válasszatok ki egy könyvet, bújjatok össze és kezdődhet a nyugis felolvasóest

7. Blind Bar

Látogassatok el egy Blind Barba, ahol teljesen sötétben fogyaszthatjátok el a vacsorát…Micsoda érzékek iskolája!

8. Márton napi mulatság

Igazi ínyencségek kóstolhatók a libaünnep alkalmából. A Lázár lovasparkban pl. egész napos programokkal, cigányzenével és lovasbemutatóval várják a látogatókat. 

9. Édesszájúaknak

Térképezzétek fel, hogy hol van a környéken különleges cukrászda. A randi keretében próbáljatok ki új süteményeket vagy forró italokat. Hűvös napokon igazán felüdülést jelent a testnek és léleknek egy ilyen program

10. Városnézés nyugodtan

Mikor áthaladsz egy városon vagy akár a saját lakhelyed utcáit járod, megfigyeled az épületeket, az embereket? Üljetek fel egy városnéző buszra és adjátok át magatokat az élménynek. Nézzétek meg az apró részleteket, vagy csak összebújva élvezzétek a nyugalmat…

11. Gokart

Ha egy igazán sportos programra vágytok, ahol az adrenalin szint az egekbe szökik, akkor irány gokartozni. Vajon ki fut be elsőként?

12. Bringóhintó

Romantikus délután a Margitszigeten, bringóhintóval, vattacukorral igazán lélekemelő elfoglaltság. Tekerjetek egy jót majd töltsétek meg finomságokkal a hasatokat

13. Aquapark

Mit szólnátok egy egész napos csúszdás programhoz egy aquaparkban? Tietek a nap és az önfeledt gyermeki játszás. kell ennél még több?

14. Labirintus

Kezdődhet a kaland egy igazán izgalmas labirintusban. Keressetek a környéketeken egy helyet, ahol kipróbálhatjátok és átélhetitek a labirintusban történő hajsza okozta izgalmakat.

15. Sétahajózás

Romantikus sétahajózás vacsorával vagy pezsgőzéssel összekötve. 

16. Óriáskerék

Ha még nem próbáltátok, itt az ideje és üljetek fel a Budapest Eye-ra Madártávlatból a főváros igazán csodás látványt nyújt

17. Geocaching

Izgalmas kincskereső játék. Lényege, hogy egy ládikát (ez a ‘geocache’, magyarul geoláda) egy játékostárs elrejt egy olyan helyen, amit felfedezésre, megismerésre érdemesnek tart, GPS-szel beméri a rejtekhely pontos koordinátáit és a bemutatandó látnivalóról egy ismertetőoldalt készít. Ez – jóváhagyás után – megjelenik a geocaching.hu honlapon, ahonnan más játékosok letöltik az adatokat navigálásra alkalmas készülékükre, és megkeresik a geoládát.

18. Kisvasút

Fedezzétek fel az erdők mezők világát kisvasúttal. Termoszban vigyetek forró teát és egy kis harapnivalót. Összebújva élvezzétek a táj szépségét

19. Írjatok őszi BAKANCSLISTÁT.

Gyűjtsétek össze azokat a kalandokat, melyeket ősszel szeretnétek átélni. Bekuckózós, távollevős gasztro vagy sport? számtalan jobbnál jobb lehetőség van arra, hogy kilépjetek a mindennapok  mókuskerekéből.

 

Ezzel a pár ötlettel igazán megfűszerezhetitek a kapcsolatotokat és izgalmakat hozhattok a mindennapokba. Ha van további ötleted, ami nektek nagyon bevált, akkor oszd meg velünk kommentben. Minden párnak szüksége van „mi időre”, amiből töltekezni tudnak. Ne legyen lelkiismeret furdalásotok ha néha vágyakoztok a közös program iránt.