A TARTALOMBÓL

NÉZD MEG A KORÁBBI SZÁMOKAT IS

TETSZETT A MAGAZIN? BOLDOG LENNÉK HA MEGOSZTANÁD ISMERŐSEIDDEL IS:

Ki vagyok én? Miért váltottam és hogyan lettem a “megbízható” köztisztviselőből Anyuska? Mi motivál a hajnali keléskor? Többek között ezekre a kérdésekre is megtudhatod a választ az alábbi mini interjúban, amit Jamrik Márta a Kids Club angol nyelviskola hálózat ügyvezetője készített velem:

Hogyan lettél köztisztviselőből vállalkozónő?

A történet 4 évvel ezelőtt kezdődött egy olyan családi tragédiával, ami teljesen felőrölt mint embert, mint anyát. Édesapám hosszan tartó súlyos betegség után karácsony előtt 1 nappal elment. Az évekig tartó küzdelem, a rettegés, az új helyzetek, az anyává válás, a szülés utáni depresszió egy örvényt alkotott és húzott magával…nagyon mélyre…hiába volt egy tündéri kétéves kislányom, nem igazán töltött el boldogsággal semmi…már a legrosszabbra gondoltam, mikor egyik nap valami láthatatlan kéz “lekevert egy atyai pofont” Te jó ég mit csinálsz? Hasított belém. Tudtam, hogy le kell foglalnom magam, új kihívás kell. Nézegettem az interneten, mit is tanulhatnék, mikor felugrott egy hirdetés Cziráki Barbara Webdesignsulijáé. Ez az! Én ezt akarom csinálni!!! Minden porcikámmal akartam. A férjem is csodálkozott bevallom én is, hiszen tőlem ez a terület annyira távol állt, soha nem is érdekelt.

Aztán elvégeztem, sőt, még dicséretet is kaptam! 🙂 És elindultam a felfelé vezető úton. Annyi erőt kaptam a sikerektől, elismerésektől, hogy még több életet akartam magamba szívni. Születésnapomra a férjemtől kaptam egy marketing konferencia jegyet.

Elmentem…ebéd szünetben egyetlen asztalnál egyetlen szék volt már csak szabad, egy kedves hölgy invitált oda. Beszédbe kezdtünk, majd ismeretlenül megkérdezte, hogy lenne-e kedvem neki dolgozni!! Ő Kovács Krisztina a Pocaktámasz és a Gyerekszoba falmatrica tulajdonosa. Azóta is számtalan projekten dolgoztunk együtt. Hát nem tudom, hogy a véletlen műve volt-e vagy valaki láthatatlanul is fogta a kezem…

És a véletlenek még nem értek véget! Sőt. Elhatároztam, hogy felmondom a köztisztviselői állásom és saját vállalkozásba kezdek. Mikor jöttem ki a hivatalból egy volt kollégám kedvesen érdeklődött mit fogok majd csinálni. Miután befejeztem mondandóm, az asztal mögül felállt az új informatikus, hogy de jó, mert a felesége pont keres valakit a weboldalát ráncba szedné… A feleség pedig nem volt más mint Jamrik Márta  a Kids Club nyelviskolahálózat ügyvezetője…

Hogyan jött az ötlet, hogy ezt csináld?

A második kislányom születése után nálunk is megsínylette a változást a párkapcsolatunk. Nem tudtunk normálisan kommunikálni sem, éltünk egymás mellett. Kerestem, kutattam olyan lehetőségeket, melyek erre a problémára adnak megoldást. Hiszen olyan nehéz sokszor szóban elmondani mi is bánt minket anélkül, hogy ajtócsapkodás legyen a vége. Dolgoznak a hormonok, mi anyukák fáradtak és ezáltal ingerlékenyebbek vagyunk. Aztán lassan körvonalazódott az ötlet, hogy ha nem megy szóban, akkor majd írásban. Így születtek meg a 25 dolog kártyacsomagok. Imádom minden percét és azt, hogy számtalan családban állt vissza a lelki béke  a kártyák használata után.

Miért lett a név “Anyuska?”

Roppant egyszerű, a férjem hív így a lányok születése óta. Ráadásul anyaként szólok elsősorban anyákhoz.

Miből áll egy napod?

Általában 3-4 órakor kelek hajnalban, jön az elmaradhatatlan forró kávé és a 15 perc rituálé hozzá. Ekkor elolvasom az e-maileket, cikkeket. Majd fél hétig dolgozom. Ezután jön a reggeli rutin, oviba viszem a nagyobbik lányom. Délelőtt a kicsivel játszunk, házimunka, bevásárlás, ami belefér. Délben megyünk közösen az oviba és utána a délután már csak hármunké. Ha van olyan szerencsém, hogy a kicsike alszik fél órát délelőtt, akkor dolgozom.

Honnét/miből töltekezel?

Anyuskából, a kártyáimból! 🙂 Tudod, én annyira szeretem ezt csinálni, tervezni, írni és segíteni a hasonló cipőben járó édesanyáknak, hogy igazából ritkán merülök ki…Az utazás, új helyek felfedezése, egy erdei séta és nagy szerelmem a tenger,  és természetesen mikor együtt a család és mókázunk...ezek azok amik teljesen feltöltenek…

Miért pont kártya?

Mert kompakt, kicsi, mindig kéznél van. Ajándéknak vagy akár saját magadnak is elegáns.

Mit üzensz az édesanyáknak, nőknek, akik olvassák ANYUSKÁT?

Higgy Önmagadban!  Ha vannak álmaid, valósítsd meg őket és közben évezd az élet apró örömeit.

És végre hidd el magadról, hogy csodálatos ember vagy! 🙂