TARTALOM

NÉZD MEG A KORÁBBI SZÁMOKAT IS

TETSZETT A MAGAZIN? BOLDOG LENNÉK, HA MEGOSZTANÁD ISMERŐSEIDDEL IS

Itt van sz ősz, itt van újra... akár ezzel a csodás verssel is kezdhetném soraimat, hiszen egyik kedvenc évszakom kezdődött el. Édesanyaként igazán fel van adva a lecke ha beköszönt az ősz és beszorul a család a lakásba. Neked mit jelent az ősz? Meglátod az apró csodákat és kiélvezed az ősz ízeinek varázslatos mámorát? Bevallom, én imádom az őszt, annak minden színével és illatával. Annyi feladat és teendő, látványosság, kaland, íz és illat na meg színkavalkád tárul elénk, hogy csak kapkodjuk a fejünket.

Attól, hogy vége a sugárzó nyárnak, még ne keseredj el, hiszen mennyi minden vár még rátok. Anyaként aztán fel kell kötni azt a a bizonyos gatyaszárat, hogy mindig legyen ötleted és programjavaslatod a hűvösebb őszi napokra. DE a természet, a környezet annyi mindent tartogat amire sokszor nem is gondolunk. Apró programok, események, szokások, amiket máshogyan csinálsz...ezernyi ötlet létezik, hogy a hűvösebb őszi napokon is tartalmasan töltsétek az időt. Nem feltétlen a tv és egyéb kütyü az, ami ilyenkor a szórakoztatás szerepét hivatott betölteni.

Mindig hangsúlyozzuk, hogy az együtt eltöltött minőségi időnél nincs is fontosabb. Igen ám de egy idő után kifogyhatsz az ötletekből...Számtalan program és kaland vár rátok: hiszen itt a szüret és vele együtt a mulatságok ideje, a tökfaragások és lámpások varázslása és a sütőtökös finomságok elkészítése. Aztán az ősz legvégén  jön az advent. Látod mennyi lehetőség!

Nemrégen felhívást tettem közzé a Facebook oldalamon, hogy állítsuk össze az ország legnagyobb

családi őszi bakancslistáját.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy 31-en küldtök be majd jobbnál jobb tippeket nekem.  Összesen 308 lehetőség gyűlt össze, amivel az őszi napokat fel tudjátok dobni. Vannak közte népi játékok, gasztro kalandozások, kül-, és beltéri programok. Olvasásuk közben sokszor csillant fel a szemem: JÉÉÉÉ ezt gyerekkoromban játszottam utoljára…Ilyen volt pl. a fürdőruhás piknik a szobában 🙂 Ó mennyire szerettük mi ezt a fajta szórakozást.  Aztán találtok olyan gyöngyszemeket is mint pl:tejfölös pikszis, kukoricát kórálni, mácsiktésztából figurát szaggatni... bevallom némelyiknél nekem is utána kellett olvasni, hogy mit is jelent...:) Előjöttek szép számban a régi hagyományok is, melyeket lehet még nagyanyáink játszottak.

Nos, Kedves anyucik, nagyon nagyon hálás vagyok nektek az ötletekért!!

Megbizonyosodhattok most róla itt is, hogy az anyai összefogás határtalan, a kreativitásról már nem is beszélve. Összesen 308 kütyümentes szórakozási lehetőséget gyűjtöttetek össze, megmutatva ezzel, hogy igen is lehet tartalmasan eltölteni a szabadidőt, élményeket gyűjteni. Pénztárcabarát ötletekből sincs hiány, hiszen a listában szereplő teendők nagy része a természethez, termésekhez kötődik.

Hiszem azt, hogy ezek az apró kalandok erősítik meg igazán a családokat, kovácsolják össze a szülőket és a gyerekeket.

A lista igen hosszú, hiszen 308 különféle játékot, kirándulást, élményt gyűjtöttetek össze az őszi családi bakancslitához, ezért megtalálhatod

  • ABC sorrendben
  • Kültéri kalandok
  • Beltéri kalandok
  • Kézműves csodák
  • Gasztro kalandok részekre bontva is.

Sőt, hogy gondoljunk a jövő őszre is, elkészítettem egy letölthető ebook formájában is a listát, picit őszies díszes köntösbe bújtatva az egészet.

Az alábbi ebookot letöltve tied lehet a nagy őszi bakancslista gyűjtemény. Lamináld be a lapokat így még évek múltán is használhatjátok. Ha tetszik a lista, oszd meg ismerőseiddel ha vannak még ötleteid írj nekünk.