ANYA VAGY NŐ?
——————–
Anya legyek vagy nő? Ó mondd mit válasszak? Ha anya vagyok 100%-ig akkor a férjem hiányol ha pedig nőként funkcionálok, akkor a gyerekek… Nagy dilemma ez, mely szerintem minden édesanya agyában átcikázik pályafutása során egyszer…vagy inkább százszor.

De miért is kellene választani? A két szerep egymás mellett jól megfér csak az egyensúlyt kell megtalálni. Na ez az, ami igazán nehéz…a balance megtalálása.

Átrágtam én is ezernyi irodalmat, hogy mikor csinálom jól, hogyan lehetek tökéletes anya és még tökéletesebb feleség és arra jutottam… egy popóval csak egy lovat lehet megülni.

Egy előadáson Dr. Almási Kitti pszichológusnő vázolta fel, hogy döntsd el melyik számban akarsz indulni. Ezután arra koncentrálj. Ha éppen anya vagy, akkor a gyerekeidre és ha épp a férjeddel vagy, akkor pedig a csábító női szerepedre. Közben ne legyen lelkiismeret furdalásod azért, mert a másik szerep háttérben van picit. Hidd el, ezt csak te érzed így. Rajtad kívül senki nem AGGÓDIK.

Hogyan kezdj neki?
Na ez már keményebb dió. Először is szeresd magad. Lepd meg és kedveskedj magadnak. Ha rendbe tetted az önbizalmad, az önértékelésed is a helyére került, jöhet a következő lépés. Ez nagyon hosszú folyamat de hidd el, megéri. Kb 5-6 évig csak anyaként funkcionáltam, mert azt gondoltam, hogy ha gyerekeim vannak, akkor csak ők léteznek. A férjemmel azzal nyugtattuk magunkat, hogy majd ha a lányok nagyobbak lesznek…na majd akkor lesz egymásra időnk no meg fáj a fejem és fáradt vagyok…. nos, ennek meg is lett az eredménye.

Hogyan legyek én csábító nő, ha a tükörbe belenézve egy undorító banyát látok? Hogyan legyek kiegyensúlyozott ha az általam kitalált és megteremtett (rém)álomvilágnak egyedüli szereplője vagyok? Nehéz volt eljutni oda, hogy szeressem magam. De kijelenthetem, mára már nagyon is jóban vagyok magammal. De ehhez az kellett, hogy szembe nézzek magammal és kimondjam hangosan: ezt elszúrtam…elszúrtuk. Nem csak én, hanem ő is…

Számvetés egy kegyetlen tükör. Szépen sorra vettem azokat a dolgokat, amiket a szőnyeg alá söpörtem és elkezdtem javítani rajtuk. Azt vettem észre, hogy sorra pipálom a listát. Nem vártam már a majdra, hiszen ott volt nekem a MOST…

Most a második lépésnél tartok, megtanulok újra nő lenni. Hű micsoda különbség. A fejleményekről pedig folyamatosan beszámolok Neked.