Van aki szerint felesleges, van aki meg egy egész éléstárat csomagol gyermekének az uzsis dobozba. Kell-e kesz vagy édesség vagy csak gyülölcs és magok? Van-e olyan dolog amivel picit ösztönözni tudod gyermeked ha épp nehéz napja lesz a suliban. Pakolsz-e neki meglepetést olykor? Uzsi üzit szoktál elrejteni?

Főleg iskolakezdéskor és első osztályban okoz komoly gondot az elszakadás. Az én kislányom idén kezdte az iskolát és bizony az első hetekben kellett a bátorítás. Csak egy jó szó, vagy titkos jel, ami a mi esetünkben egy egy apró szívecske tetkó tollal rajzolva a csuklónkra… Olyan erőforrások ezek, melyekre legtöbbször nem is gondolunk.

Hetente többször vagy akár minden nap rejts el az uzsonnás dobozába egy kedves üzenetet vagy rejtvényt. Ebből fogja tudni, hogy mindig ott vagy mellette, még akkor is, ha fizikálisan éppen távol vagy. Bátorítsd, bíztasd gyermeked, hogy milyen nagyszerű emberke!! Annyira szükségük van rá.

Éppen ezért készítettem egy INGYENESEN letölthető 12 kártyácskából álló uzsi üzit. A fele előre meg van írva, a másik felére pedig te írhatsz rá szívhez szóló üzenetet. Töltsd le titokban és alkalmanként  a szendvics mellé csomagolj egyet a kártyákből. Figyeld majd meg az arcát, egy idő után már nagyon fogja várni, hogy aznapra milyen meglepit vagy üzenetet rejtettél el neki.

Ezzel az apró de annál fontosabb lépéssel egyrészt növelheted az önbizalmát, átsegítheted a nehéz napokon és szorosabbra fűzheted kettőtök kapcsolatát is.

uzsi üzi ingyenesen letölthető

ingyenes nyomtatható csomagok