Vége  a nyárnak és megkezdődik  a sulis élet. Nem tudom te hogy vagy vele de  én úgy érzem, hogy szinte elröppent a szünidő. Csak azon kaptam a fejem, hogy ismét sulira készülünk. Szerintem minden gyerkőcnél izgalommal telik az első nap. Vagy azért mert ez lesz az első  vagy pedig azért mert valahol a lelkük mélyén vágynak már vissza a pajtásokhoz

12 tipp, hogy könnyedén menjen a sulikezdés

Mivel az  első iskolai nap egy nagyon fontos mérföldkő a gyermekek életében, ezért különleges alkalommá tehetjük néhány kreatív és szeretetteljes ötlettel. Íme néhány javaslat:

Előkészületek

  1. Emlékképek készítése: Fotózd le a gyermekedet az iskolatáskával és iskolai ruhában, esetleg egy táblával, amin az első nap dátuma szerepel.
  2. Ünnepélyes reggeli: Készíts egy különleges reggelit, amit a gyermek szeret, például palacsintát, gofrit vagy egy színes gyümölcssalátát.
  3. Személyre szabott üzenet: Írj egy kedves üzenetet vagy bátorító szavakat, amit rejts el az uzsis dobozába!

Az iskola napja

  1. Ünnepi indulás: Díszítsd fel az autót vagy a kerékpárt színes szalagokkal, lufikkal.
  2. Kézműves alkotás: Készíts együtt egy kis kézműves alkotást, például egy karkötőt vagy nyakláncot, amit a gyermek viselhet az első napon.

Az iskola után

  1. Közös beszélgetés: Üljetek le és beszélgessetek az első nap élményeiről. Kérdezd meg, mi tetszett a legjobban, ki volt a legkedvesebb új barát, és mit tanultak.
  2. Különleges vacsora: Készíts egy különleges vacsorát, amit a gyermek választ ki, és díszítsd az asztalt ünnepélyesen.
  3. Emlékkönyv: Kezdjetek el egy emlékkönyvet, amibe minden iskolai év kezdetén beírjátok a legemlékezetesebb pillanatokat és élményeket.

Különleges ajándékok

  1. Egyedi iskolai eszközök: Lepd meg a gyermeket egy különleges tolltartóval, hátizsákkal vagy egyéb iskolai eszközökkel, amik személyre szabottak vagy a kedvenc mintájával díszítettek.
  2. Mesés könyv: Ajándékozz egy új könyvet, ami az iskolakezdésről szól, és olvassátok el együtt.

Közösségi élmények

  1. Közös játék: Hívjatok át néhány új osztálytársat egy játszó délutánra, hogy a gyermek jobban megismerkedhessen velük.
  2. Családi kirándulás: Ha lehetséges, az első iskolai nap után menjetek el egy rövid kirándulásra vagy piknikre, hogy a gyermek ellazulhasson és kicsit kikapcsolódhasson.

Ezek az ötletek segíthetnek abban, hogy az első iskolai nap valóban emlékezetes és különleges legyen a gyermek számára, és pozitív élményekkel gazdagodjon ezen a fontos napon. Ha pedig neked is van olyan ötleted, mely tradíció vagy bevált nálatok, akkor írd meg nekünk kommentben, hogy bővüljön ez a lista. 

Jó készülődést kívánok nektek! :)