Mi is az az „ÉN IDŐ” tulajdonképpen? Felkapott divatbetegség vagy lélektöltő csoda? Nos, én úgy gondolom, hogy e nélkül bizony egy idő után befásulunk, a színes mindennapok egyhangú szürkévé válnak. És tudod mi a legborzasztóbb benne? Hogy észrevétlenül mondunk le róla…mondunk le magunkról…

Hogyan legyen én időm?

Hoztam nektek mára egy kis segítséget ahhoz, hogy könnyedén ti is újra be tudjátok iktatni a mindennapjaitokba ezt a kis huncutságot.

Az énidő megtervezése sokat segíthet abban, hogy kiegyensúlyozottabbnak és energikusabbnak érezd magad. Íme néhány tipp, hogyan tervezheted meg hatékonyan a saját idődet:

1. Tudd, mi tölt fel

Először is gondold át, mi az, ami igazán pihentet és feltölt téged. Lehet ez olvasás, sport, kreatív tevékenységek, meditáció, séta vagy akár csak csendben töltött idő. Ez lesz az alapja az énidődnek.

2. Ütemezd be naptáradban

Ahogy a munkaidőt vagy más kötelezettségeket beütemezed, érdemes az énidőt is beírni a naptárba. Akár napi 15-30 perc is sokat számíthat, ha rendszeresen szánsz rá időt. Ha van egy konkrét időpontod, nagyobb az esélye, hogy valóban megteszed.

3. Prioritásként kezeld

Az énidő nem „extra”, hanem szükséges a feltöltődéshez. Ha mások kérései vagy elvárásai közben eltolódik a napirended, akkor is próbálj ragaszkodni ahhoz, hogy időt szánj magadra.

4. Találd meg a legjobb időt a napodban

Figyeld meg, mikor van olyan része a napodnak, amikor a legjobban tudnál magadra koncentrálni. Ha reggeli ember vagy, akkor talán a reggeli csendes órákban van erre időd. Este pedig egy nyugtató lefekvés előtti rituálé segíthet.

5. Mondd ki: „Ez az én időm”

Fontos, hogy magadnak is kijelentsd, hogy ez az idő tényleg rólad szól. Ne érezd magad bűnösnek, ha félreteszed a feladataidat egy kis pihenésre. Ha tudatosan tekintesz az énidőre, könnyebb lesz megvalósítani.

6. Ne hagyd, hogy a technológia elvonja a figyelmed

Az énidő lényege, hogy kicsit kiszakadj a világ zajából. Próbáld meg kikapcsolni az értesítéseket, és szánj időt arra, hogy valóban a tevékenységre vagy pihenésre fókuszálj.

7. Legyél rugalmas

Előfordulhat, hogy egy-egy nap nem tudsz annyi időt szánni magadra, mint szeretnéd. Ilyenkor fontos, hogy ne stresszelj emiatt, hanem próbáld meg más időpontban vagy más formában megteremteni az énidőt.

Nézd mit terveztem neked! Most ingyenesen le tudod tölteni és tetszőleges példányban kinyomtatni ezt a mini, motivációs noteszt.

ingyenes nyomtatható csomagok

Ha pedig igazán kedvet kaptál ahhoz, hogy mostantól kicsit több időt fordíts a saját lelked szépítésére, akkor nézd meg a Édes életem naplómat, melyet kimondottan nőknek terveztem.

my lovely notes shop