Megszületett végre! Na nem a családom bővült gyermekekkel, hanem régóta dédelgetett álmom, az Anyuska boltja és vele együtt a 25 dolog… kártyacsomagok.

Hihetetlen boldogsággal indítottam útjára gyermekem. De mi is ez a csomag és legfőképp miért jött létre? Az évek során rengeteg emberrel találkoztam, ilyen olyan helyzetekben és azt tapasztaltam, hogy mindenki küzd valamilyen párkapcsolati problémával.

Legtöbbször a kommunikáció hiánya volt az ok. Persze az apró porszemek óriási hegyekké nőnek, ha nem foglalkozunk velük. És ez jellemző ránk is. Sajnos. Inkább nem beszélünk, kérdezünk egymástól, hanem leülünk a számítógép elé…majd az interneten elolvassuk megtudjuk, megoldjuk…mert az internet gyógyít!

Én inkább azt mondanám elfed, de nem gyógyít. Nem lenne egyszerűbb odaállni párunk elé, hogy:

Drágám nem érzem jól a kapcsolatban magam…segíts nekem, oldjuk meg közösen!

Nem, inkább tűrünk és szenvedünk. Sőt ami ennél is rosszabb, a pozitív érzelmeinket sem osztjuk meg.

“Miért mondjam, hogy szeretlek, úgy is tudod!”

Hangzik sokszor a válasz. Lehangoló. Éppen ezért született a kártyacsomag ötlete. Mert annyi elkeseredett anyukával beszélgettem a játszótéren. Mert annyira sokan vagyunk úgy, hogy elcsúsztunk valahol. Anyaság-szülőség na meg persze az Istennő szerepek… Vajon hogyan lehet ezt jól csinálni?

 

Ha nem tudom kifejezni az érzéseimet? Mit tegyek? Van megoldás? Annyit gondolkoztam ezen, míg nem rájöttem arra, ami mindig is ott volt előttem. Írni kell. Leírni kis papírra, nagyra , szépre vagy csúnyára..mindegy csak tudassuk a másikkal, hogy fontos nekünk…

Ha nem tudod elmondani, írd le! Írd le a saját szavaiddal mennyire szereted, hogy miért szereted, hogy mi a gondod vele. Nem kell költőnek lenned és hosszú körmondatokkal fogalmaznod! Nem ez a cél. Hidd el, ha kedvesed kezébe veszi ezeket a kártyákat és elkezdi olvasni TE miért szereted, a gondok egy része is könnyebben illan el. Tehát, tollat a kézbe és írjatok! 🙂

Te melyiket választanád?